Květákový nákyp a telecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový nákyp a telecím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17151 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Květák |
4 polévková lžíce | Mléko odtučněné |
10 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 323,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový nákyp a telecím masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. |
2 | Omytý květák uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka, necháme okapat a nakrájíme na kousky. |
3 | Do olejem vymazané zapékací mísy urovnáme směs masa a vařeného květáku, opepříme a po prohřátí v troubě zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.