Brynzové knedlíčky se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzové knedlíčky se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17190 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Pšeničná krupice |
120 g | Slanina vepřová |
120 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Brynza |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 114,5mg |
Draslík | 105,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 121,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzové knedlíčky se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prolisujeme brynzu, přidáme krupici, strouhanku, celá vejce a sůl. Vše dobře propracujeme na tužší těsto. |
2 | Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, vhazujeme je do osolené vařící vody, vaříme asi 8 minut. |
3 | Uvařené knedlíčky scedíme a po okapání přendáme na nahřáté talíře. Přelijeme je na kostičky nakrájenou, rozškvařenou slaninou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je dušená zelenina. Servírujeme teplé.