Drožďová polévka s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drožďová polévka s cibulí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17250 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
40 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Pažitka |
30 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 68,6mg |
Draslík | 362,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drožďová polévka s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a za stálého míchání je osmahneme dorůžova. Odstavíme z plotny, vmícháme vejce a na mírném ohni mícháme, až se utvoří malé nočky. |
2 | Přilijeme horkou vodu, přivedeme k varu a přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Vaříme ještě 7 minut. |
3 | Polévku ochutíme vegetou a při podávání posypeme nakrájenou pažitkou. |