Recept

Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17268

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
250 ml Voda pitná
5 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 926kJ
1% Sacharidy 4 g
50% Tuky 37 g
14% Sodík 277 mg
46% Bílkoviny 26 g

Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami postup přípravy receptu:

1

Omyté ředkvičky rozkrojíme na poloviny, vložíme na polovinu másla a přidáme trochu vody, sůl, pepř a cukr. Dusíme doměkka a do odpaření vody.

2

Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízeneme a maso naklepeme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na zbylém rozehřátém másle. Osolíme je a necháme na teplém místě.

3

Do pánve přilijeme smetanu a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. Přidáme hořčici, nakrájenou pažitku, sůl, pepř, zamícháme a nalijeme na řízky. Maso obložíme podušenými ředkvičkami.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept