Úhoř na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na kmíně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17272 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín celý |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 43,5mg |
Vláknina | 477,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme z kůže a urovnáme na pekáček. Osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a poklademe vločkami másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. |
2 | Upečeného úhoře posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s dílky omytého citronu, vařenými bramborami a brusinkovým kompotem.