Úhoř s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř s křenem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Křen |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 54,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Křen, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř s křenem postup přípravy receptu:
1 | Očištěného úhoře nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, kari koření a rajčatový protlak. Povrch posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla. Vše dusíme, až je ryba měkká. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.