Srnčí perkelt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí perkelt
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17283 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
15 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
150 g | Rajčata |
100 g | Sádlo škvařené |
800 g | Srnčí plec |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 250,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí perkelt postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova, vmícháme mletou papriku a přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou srnčí plec. Osolíme a zalijeme horkým vývarem. Dusíme pod pokličkou do poloměkka. Potom přidáme oloupaná, na nudličky nakrájená rajčata a papriky a vše dusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.