Srnčí játra se slaninou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí játra se slaninou a česnekem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17286 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
600 g | Játra srnčí |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej rostlinný |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 237,7mg |
Draslík | 143,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra srnčí, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí játra se slaninou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Srnčí játra omyjeme, očistíme a ponoříme na 1 hodinu do mléka. Potom játra nakrájíme na silnější plátky, protkneme slaninou a potřeme rozetřeným česnekem. |
2 | V kastrole na oleji dozlatova usmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. |
3 | Měkká játra vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přilijeme víno, osolíme a ještě chvíli povaříme. |
4 | Játra vložíme do šťávy a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.