Polévka z kysaného zelí s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kysaného zelí s kroupami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17357 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
40 g | Ječné kroupy |
1 špetka | Kmín drcený |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
0,1 l | Zakysaná smetana |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 254,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kysaného zelí s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí překrájíme, i s nálevem vložíme do hrnce a přidáme sůl, kmín a oloupanou, nastrouhanou bramboru. Zalijeme 1 l vroucí vody a vaříme, až je zelí měkké. |
2 | Polévku zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme. |
3 | Hotovou polévku opepříme, přisolíme a přidáme do ní zvlášť uvařené kroupy. |