Ovocný jablkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný jablkový koláč
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17368 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Džem meruňkový |
175 ml | Džus jablečný |
750 g | Jablka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
125 g | Máslo čerstvé |
75 g | Med včelí |
120 g | Meruňky sušené |
250 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 909,1mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus jablečný, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Med včelí, Meruňky sušené, Sůl, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný jablkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Sušené meruňky nakrájíme nahrubo a namočíme je na 30 minut do jablečné šťávy. Většinu šťávy slijeme a meruňky rozmixujeme na kaši. |
2 | Z másla nebo margarínu, medu, soli, vanilkové esence a meruňkové kaše vymícháme krém. Postupně zašleháváme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Hotovým těstem naplníme vymazanou a sekanými mandlemi vysypanou formu o průměru 26 cm. |
3 | Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a na vnější straně nožem několikrát podélně nařízneme. Jablka pak vtlačíme do těsta naříznutou stranou nahoru a posypeme sekanými mandlemi. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut dozlatova. Hotový koláč vyjmeme z trouby, vyklopíme a potřeme džemem. Na mřížce necháme potom zcela vychladnout. |