Recept

Ovocný jablkový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17368

Ingredience

50 g Džem meruňkový
175 ml Džus jablečný
750 g Jablka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle
75 g Med včelí
120 g Meruňky sušené
250 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 329kJ
34% Sacharidy 123 g
45% Tuky 33 g
3% Sodík 68 mg
21% Bílkoviny 12 g

Ovocný jablkový koláč postup přípravy receptu:

1

Sušené meruňky nakrájíme nahrubo a namočíme je na 30 minut do jablečné šťávy. Většinu šťávy slijeme a meruňky rozmixujeme na kaši.

2

Z másla nebo margarínu, medu, soli, vanilkové esence a meruňkové kaše vymícháme krém. Postupně zašleháváme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Hotovým těstem naplníme vymazanou a sekanými mandlemi vysypanou formu o průměru 26 cm.

3

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a na vnější straně nožem několikrát podélně nařízneme. Jablka pak vtlačíme do těsta naříznutou stranou nahoru a posypeme sekanými mandlemi.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut dozlatova. Hotový koláč vyjmeme z trouby, vyklopíme a potřeme džemem. Na mřížce necháme potom zcela vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept