Srbská fazolová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbská fazolová polévka
Srbská fazolová polévka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17371 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazole bílé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřový bok uzený |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazole bílé, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbská fazolová polévka postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme a druhý den k nim dolijeme vodu, přidáme uzený bůček, bobkový list a vaříme doměkka. |
2 | Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a osmahneme. Opepříme, okořeníme mletou paprikou a odstavíme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme prochladlou polévkou a povaříme. |
3 | Potom vložíme fazole, na kostičky nakrájené maso a polévku ochutíme česnekem utřeným se solí, octem a cukrem. Povaříme ještě 15 minut. |