Omáčka M - M - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka M - M
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17377 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
70 g | Mandle |
600 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 256,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Mandle, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka M - M postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme a nastrouháme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli, mrkev a oloupané mandle. Podlijeme vývarem a vaříme asi 10 minut při střední teplotě. |
3 | Jablko oloupeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme ho na malé kousky, které krátce povaříme v hrnci s ostatními přísadami. |
4 | Hotové rozmixujeme na jemnou omáčku, osolíme a opepříme. |