Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17440

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Rýže předvařená (parboiled)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 689kJ
3% Sacharidy 9 g
14% Tuky 10 g
36% Sodík 727 mg
16% Bílkoviny 9 g

Čekanková polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté čekankové puky rozebereme, nakrájíme a osmahneme na másle. Zalijeme vývarem, krátce povaříme, přidáme předvařenou rýži a vše uvaříme do měkka.

2

Těsně před podáváním polévku zahustíme rozkvedlanými žloutky, podle chuti přisolíme a nakonec přidáme kousek čerstvého másla.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept