Ďábelské makrely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ďábelské makrely
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
3 ks | Feferony |
600 g | Makrela obecná |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 150,7mg |
Draslík | 236,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Feferony, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ďábelské makrely postup přípravy receptu:
1 | Makrely očistíme, zbavíme hlav a omyjeme. Ryby potřeme máslem, osolíme, obalíme v hladké mouce a mleté paprice. Do každé makrely vložíme proužek slaniny a feferonku. |
2 | Připravené ryby zprudka opečeme po obou stranách v pánvi na oleji. |
3 | Při podávání pokrm ozdobíme dílky rajčete, plátky citronu a snítkou petrželky. |
4 | Podáváme s bílou vekou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.