Filé dušené s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé dušené s celerem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17469 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Celer bulvový |
400 g | Filé rybí |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Salám Turistický trvanlivý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 261,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salám Turistický trvanlivý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé dušené s celerem postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé rozdělíme na menší kousky, oloupaný celer nakrájíme na tenké plátky a salám pokrájíme na nudličky. Vše osolíme, bez podlévání dusíme v kastrolu na rozpuštěném másle, až šťáva zpola vysmahne. |
2 | Nakonec pokrm podle chuti opepříme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží a podušenou mrkví. |
Poznámka
Servírujeme teplé.