Kuře cacciatore - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře cacciatore
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1761 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1200 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 ml | Víno červené |
150 ml | Vývar drůbeží |
225 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 614,2mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kuře, Ocet vinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře cacciatore postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi rozpálíme olej. Vložíme kousky kuřete a z obou stran dozlatova orestujeme. Vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Do štávy v pánvi přidáme cibuli nakrájenou na kousky a prolisovaný česnek. Restujeme 2-3minuty dohněda. Poté ke směsi přidáme žampiony rozkrojené na čtvrtiny a za stálého míchání necháme asi 1minutu osmažit. Přilijeme víno a vinný ocet a necháme vyvařit asi na polovinu původního množství. |
3 | Přidáme čerstvé koření, bobkový list, rajčata a dobře promícháme. Zalijeme vývarem a dochutíme cukrem a pepřem. |
4 | Nakonec do rajčatové omáčky vložíme kousky kuřete, promícháme a dusíme pod pokličkou cca 1hodinu. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Tuto omáčku můžeme připravit s jakýmkoli jiným druhem masa, s těstovinami nebo s rýží.