Voňavá polévka z tofu s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavá polévka z tofu s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17768 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr palmový |
2 ks | Koriandr celý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Krevetová pasta |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý celý |
2 ks | Rajčata |
4 ks | Šalotka |
300 g | Sýr sójový - Tofu |
3 polévková lžíce | Tamarindové pyré |
750 ml | Vývar slepičí |
1 ks | Zázvor celý |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr celý, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Pepř bílý celý, Rajčata, Šalotka, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Krevetová pasta, Sýr sójový - Tofu, Tamarindové pyré, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Voňavá polévka z tofu s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme moždíř nebo spíše mixér, ve kterém vypracujeme pastu z 1,5 kávové lžičky pasty krevetové nebo ze sušených garnátů, nahrubo nasekané šalotky, pepře, kořenů koriandru, nasekaného česneku a sušeného zázvoru. Vše by mělo tvořit jednolitou směs. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání postupně rozehřejeme připravenou pastu. Zalijeme vše vodou nebo vývarem, tamarindovým pyré a rybí omáčkou. Přisypeme cukr a 3 cm dlouhý na nudličky nakrájený zázvor. Vaříme dále asi 5 minut, až bude zázvor měkký. |
3 | Nakonec přidáme do pánve šalotky (rozmačkané sekáčkem naplocho), na kostičky velké 2 cm nakrájené Tofu, rajská jablíčka rozkrájená na osminy a limetkovou šťávu. Vaříme ještě asi 2-3 minuty. |
4 | Na ozdobu posypeme lístky koriandru. |