Fazolové lusky s mandlemi a krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky s mandlemi a krůtím masem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17852 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
100 g | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Fazolové lusky zelené |
400 g | Krůtí prsa |
100 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 721,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 729,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Krůtí prsa, Mandle, Ocet vinný, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky s mandlemi a krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve nakrájíme krůtí prsa na nudličky, smícháme je s tymiánem, přidáme pár kapek citronové šťávy, pokapeme olejem a necháme odležet. |
2 | Očistíme fazolové lusky, seřízneme jejich konce a pokrájíme asi na 4 cm kousky. K tomu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme pár kapek octa a promícháme. |
3 | Na pánvi orestujeme krůtí maso. Jakmile je hotové, přihodíme fazolky a orestujeme. Přidáme ochucenou cibuli a osolíme. |
4 | Na talíři podáváme s praženými mandlemi nebo osmaženou slaninou. |