Kachna se zázvorem a limetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna se zázvorem a limetou
Kachna se zázvorem a limetou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18026 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na zálivku | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
2 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Pomeranče |
250 g | Salát ledový |
125 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Kachna se zázvorem a limetou | |
3 ks | Kachní prsa |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 575,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Limetková šťáva, Olej sezamový, Omáčka rybí, Pomeranče, Salát ledový, Voda pitná, Zázvor celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Kachní prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna se zázvorem a limetou postup přípravy receptu:
1 | Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulky drobně nakrájíme, z pomeranče nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu. |
2 | Maso omyjeme, osušíme, rozpůlíme, kůži propícháme vidličkou a osolíme. Rozložíme kůží dolů na rošt, postavený do pekáče. |
3 | Maso pečeme 10 minut v předehřáté troubě, obrátíme a pečeme dalších 15 minut tak, aby bylo propečené, uprostřed růžové, s křupavou kůží navrchu. Maso vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na plátky, poté ho přelijeme trochou zálivky. |
4 | Vodu promícháme se sezamovým olejem, limetovou šťávou, pomerančovou šťávou i kůrou, rybí omáčkou, zázvorem, česnekem, sójovou omáčkou, cukrem a jarními cibulkami. |
5 | Servírovací mísu upravíme salátovými listy, na ně rozložíme plátky masa, maso přelijeme zbývající zálivkou a ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.