Kuře s římským kmínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s římským kmínem
Kuře s římským kmínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 18035 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Kmín římský |
450 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
100 g | Sójové výhonky |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
350 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 943,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Kmín římský, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sójové výhonky, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s římským kmínem postup přípravy receptu:
1 | Papriky očistíme, zbavíme semen, nakrájíme na proužky, chilli papričku zbavíme semen, rozkrájíme na kolečka, čínské zelí pokrájíme a česnek prolisujeme. |
2 | Kuřecí maso krájíme na tenké proužky, vložíme na rozehřátý olej do woku a za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme česnek, nastrouhaný zázvor, chilli papričku, římský kmín a zamícháme. Poté do woku vložíme všechny papriky a opékáme dalších 5 minut. Následně do směsi vmícháme sójové výhonky, zelí, chilli omáčku, sójovou omáčku a vše zahříváme tak dlouho, dokud zelí nezavadne. |
3 | Pokrm upravíme na předehřáté servírovací mísy, ozdobíme smaženým zázvorem, ihned servírujeme. |
4 | Příprava smaženého zázvoru: Oloupaný zázvor pokrájíme na tenké plátky. Vložíme je do vysoké vrstvy rozehřátého oleje a smažíme půl minuty. Zázvor odkládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk. |
Poznámka
Servírujeme teplé.