Kuřecí prsa na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa na šalvěji
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18057 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Feferony |
600 g | Kuřecí prsa |
70 ml | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 580,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 137,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Feferony, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa nakrájíme na 8 plátků, mírně je naklepeme a vložíme do mísy. Přilijeme olej, přidáme nasekanou šalvěj, citronovou kůru a šťávu, nadrcený pepř, nasekanou feferonku a sůl. Vše promícháme a necháme marinovat několik hodin. |
2 | Potom každý plátek spolu s lístkem šalvěje napíchneme na jehlu a na grilu zvolna opékáme po obou stranách. |