Velikonoční nádivka s kešu oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s kešu oříšky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18060 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 hrst | Kopřiva |
300 g | Kuřecí maso vařené |
125 ml | Mléko polotučné |
100 g | Ořechy Kešu |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
200 g | Uzené maso vařené |
4 ks | Vejce slepičí |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 185,8mg |
Draslík | 292,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kopřiva, Ořechy Kešu, Pažitka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Uzené maso vařené, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s kešu oříšky postup přípravy receptu:
1 | Žemle navlhčíme mlékem, vymačkáme a spolu s drůbežím a uzeným masem, cibulí a česnekem umeleme. Směs osolíme, opepříme, přidáme vejce, nasekané zelené natě, slaninu nakrájenou na kostičky (100 g) a mírně opražené kešu oříšky. Vše dobře promícháme. |
2 | Formu nebo pekáček vymažeme tukem, dno pokryjeme tenkými plátky slaniny a naplníme připravenou směsí. |
3 | Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě zvolna asi 40 minut. |