Růžičková kapusta se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta se sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18141 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Kapusta růžičková |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 29,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, omytou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené a mírně oslazené vodě tak, aby zůstala na skus pevná. |
2 | Na rozehřátém oleji opečeme prolisovaný česnek, vložíme kapustu, krátce ji po všech stranách opečeme. Podle chuti osolíme, opepříme a před podáváním silně posypeme nastrouhaným Parmazánem. |
3 | Takto upravená kapusta je vhodnou přílohou k masům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.