Jednoduchý recept

Dýně dušená se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 18142

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr třtinový
1000 g Dýně
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
250 ml Vývar zeleninový
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 680kJ
6% Sacharidy 23 g
9% Tuky 7 g
17% Sodík 333 mg
10% Bílkoviny 6 g

Dýně dušená se žampiony postup přípravy receptu:

1

Oloupanou dýni nakrájíme na kostky, očištěné houby rozkrájíme na tenké plátky. Chilli papričku krájíme na nudličky a namočíme je na chvíli do horké vody.

2

Cibuli oloupeme, pokrájíme na kroužky a zpěníme na másle. Přidáme houby, za stálého míchání je osmahneme. Vsypeme kostky dýně, chilli papričku vyjmeme z vody a spolu s kořením přidáme k zelenině. Podlijeme pomerančovou šťávou, ochutíme cukrem a octem. Vše zvolna dusíme pod pokličkou (asi 15 minut). Podle potřeby podléváme vývarem.

3

Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

4

Podáváme jako přílohu k jehněčím kotletám nebo karbanátkům.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme 1000 g čisté dýňové dužiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept