Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 18161

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí plec
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 697kJ
4% Sacharidy 14 g
28% Tuky 21 g
54% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 41 g

Telecí maso v hrášku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Po chvíli přilijeme trochu vývaru a dusíme dále. Občas zamícháme a mírně podlijeme vývarem.

2

K téměř měkkému masu přidáme hrášek a dusíme do změknutí masa.

3

Maso i hrášek vyjmeme a do šťávy vmícháme žloutky rozšlehané se lžící citronové šťávy a lžící vývaru. Už nevaříme, šťávu nalijeme na maso a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept