Hrnec se zelím a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrnec se zelím a šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18174 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Zakysaná smetana |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 71,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrnec se zelím a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, šunku nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci na rozpáleném másle necháme zesklovatět cibuli a šunku, přidáme kysané zelí a podlijeme vývarem. Výrazně okořeníme a vše vaříme asi 20 minut. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a jemně nakrájenou pažitku. |
Poznámka
K pokrmu je vhodné podávat pivo nebo červené víno.