Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18231

Ingredience

4 ks Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
250 g Hrášek
200 g Klobása vepřová
500 g Kuře
3 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Paprikové lusky čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
292 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tymián sušený
1 l Voda pitná
0,5 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,031 kcal
Kilojoule 4 313kJ
26% Sacharidy 94 g
54% Tuky 41 g
54% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Řecký kuřecí pilaf postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kousky a osmahneme na rozpáleném oleji.

2

Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, česnek, očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše chvíli opékáme. Osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a podlijeme vývarem. Podle chuti osladíme, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a dále dusíme. Nakonec přidáme hrášek a nakrájenou klobásu.

3

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a smícháme ji s kuřecí směsí.

4

Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept