Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18245

Ingredience

4 ks Cibule
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
600 g Okoun říční
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 886kJ
4% Sacharidy 14 g
6% Tuky 5 g
10% Sodík 199 mg
53% Bílkoviny 30 g

Šašlik z okounů postup přípravy receptu:

1

Maso z očištěných okounů nakrájíme na kousky a polijeme marinádou připravenou smícháním oleje, octa, soli, pepře, utřeného česneku, 1 nasekané cibule a špetky cukru. Necháme asi 2 hodiny v chladničce.

2

Maso osušíme a napichujeme střídavě s plátky oloupané cibule na špejle nebo na jehly.

3

Šašlik pečeme na plechu na oleji ve středně vyhřáté troubě. Během pečení poléváme marinádou a olejem.

4

Podáváme s dílky citronu. Vhodnou přílohou je rýže a čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept