Šašlik z okounů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šašlik z okounů
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18245 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
600 g | Okoun říční |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 193,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Okoun říční, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šašlik z okounů postup přípravy receptu:
1 | Maso z očištěných okounů nakrájíme na kousky a polijeme marinádou připravenou smícháním oleje, octa, soli, pepře, utřeného česneku, 1 nasekané cibule a špetky cukru. Necháme asi 2 hodiny v chladničce. |
2 | Maso osušíme a napichujeme střídavě s plátky oloupané cibule na špejle nebo na jehly. |
3 | Šašlik pečeme na plechu na oleji ve středně vyhřáté troubě. Během pečení poléváme marinádou a olejem. |
4 | Podáváme s dílky citronu. Vhodnou přílohou je rýže a čerstvá zelenina. |