Vepřové kotlety plněné játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety plněné játry
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18268 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
25 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 186,2mg |
Draslík | 501,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety plněné játry postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme a do každé prořízneme kapsu. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme očištěná, na kousky nakrájená játra. Osmažíme je doměkka, potom osolíme a opepříme. |
3 | Připravenými játry naplníme kapsy v kotletách a upevníme párátky. Kotlety osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. |
4 | Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme kotlety a po obou stranách je opečeme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme horkou vodou. |
5 | Podáváme s rýží. |