Vepřové koleno po bavorsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové koleno po bavorsku
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18344 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřové koleno |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 146,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové koleno po bavorsku postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou dusíme přibližně 25 minut v troubě nebo na plotně, dokud kůže nezměkne. Potom ji nařízneme do mřížky, maso osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Přidáme očištěnou mrkev, cibuli nakrájenou na kousky a koleno vložíme do trouby. Pečeme při 180 stupních bez pokličky, za častého obracení a polévání vypečenou šťávou. |
2 | Před koncem pečení maso poléváme pivem a podléváme studenou vodou. Pečeme celkem 2 - 3 hodiny do měkka. Upečené koleno vyjmeme, odložíme na teplém místě. |
3 | Do vypečené šťávy přidáme trochu vody, necháme přejít varem, přecedíme, chvíli povaříme, šťávu dochutíme, zahustíme solamylem a zjemníme smetanou. |
4 | Koleno před podáváním vykostíme, servírujeme s houskovými nebo bramborovými knedlíky a okurkovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme zadní vepřové koleno.
Perfekt
Super