Květákový salát s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový salát s řeřichou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18369 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Květák |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
125 g | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 868,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Pažitka, Pepř bílý, Řeřicha, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový salát s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný omytý květák rozebereme na růžičky, povaříme přibližně 15 minut v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Z oleje, octa, soli, pepře a špetky muškátového oříšku připravíme marinádu. Vložíme do ní omytou okapanou řeřichu a pažitku, do mísy rozložíme růžičky květáku, nalijeme na ně marinádu, vše promícháme. |
3 | Salát necháme před podáváním 20 minut rozležet. |
Poznámka
Servírujeme studené.