Jednoduchý recept

Kapr pečený se slaninou a sezamem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18493

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 kg Kapr obecný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Sezam - semena
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 802kJ
2% Sacharidy 6 g
62% Tuky 46 g
37% Sodík 736 mg
92% Bílkoviny 52 g

Kapr pečený se slaninou a sezamem postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého kapra uvnitř i na povrchu osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Do masa vykrojíme několik zářezů, do kterých vmáčkneme kousky slaniny. Kapra poprášíme hladkou moukou, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.

2

Během pečení kapra podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a posypeme sezamem a pepřem.

3

Při podávání na ploché míse ozdobíme pokrm snítkou petrželky a dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept