Srnčí steaky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí steaky se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18519 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule sterilovaná |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
200 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 156,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sterilovaná, Olej stolní, Sůl, Víno bílé, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí steaky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky (2 ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso po jedné straně lehce posypeme moukou a po obou stranách opékáme na oleji asi 3 minuty. Steaky vyjmeme. |
2 | Na tuku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, přidáme nadrobno nakrájené cibulky a podlijeme vínem. Vložíme zpět maso a vše dusíme doměkka. |
3 | Měkké steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme směsí. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami. |