Kuřecí polévka s pórkem a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s pórkem a rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18533 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1000 g | Pórek |
2 polévková lžíce | Rýže loupaná |
1 špetka | Saturejka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 224,5mg |
Draslík | 867,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 402,4mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Rýže loupaná, Saturejka, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s pórkem a rýží postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře nakrájíme na malé porce, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle. |
2 | Omytý a očištěný pórek nakrájíme na kousky, přidáme k masu a osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut. |
3 | Před koncem vaření přidáme špetku tymiánu a saturejky a vsypeme propláchnutou rýži. Vše povaříme doměkka. |
4 | Když je měkké maso i rýže, přidáme do polévky nasekanou petrželku. |