Chlebová polévka z Graubündenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka z Graubündenu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18562 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 269,9mg |
Draslík | 274,2mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 283,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka z Graubündenu postup přípravy receptu:
1 | Plátek chleba nakrájíme na kostky nebo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka a obojí osmažíme na másle. V misce smícháme rozkvedlaná vejce s nastrouhaným sýrem a s nastrouhaným chlebem. Vše osolíme, trošku opepříme a zalijeme trochou vody. Tuto směs vlijeme do vývaru (nebo do vařícího bujónu), ještě asi 5 minut prudce vaříme a pak odstavíme z ohně. |
2 | Porce servírujeme na talířích s osmaženým chlebem a cibulí. |
Poznámka
V románském Švýcarsku se připravuje podobná polévka - panata, jen místo nastrouhaného chleba se zahušťuje strouhaným bílým pečivem a uvařená polévka se doplní smaženou cibulkou a ozdobí nasekanou zelenou petrželkou.