Soté z rybího filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Soté z rybího filé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
500 g | Filé rybí |
200 ml | Jogurt bílý |
1 špetka | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 33,2mg |
Draslík | 426,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Muškátový květ, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Filé rybí, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Soté z rybího filé postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé nakrájíme na kostičky a osolíme. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, očištěnou papriku nakrájíme na proužky a omytou brokolici rozebereme na růžičky. |
3 | Brokolici s paprikou chvíli povaříme a scedíme. |
4 | Na rozpálený olej vložíme kostičky filé a orestujeme je. Přidáme zeleninu, zalijeme trochou vývaru ze zeleniny, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Vše podusíme, a když se voda vyvaří, vmícháme smetanu s jogurtem. Krátce prohřejeme a podáváme. |