Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18627

Ingredience

Obloha
1 ks Citrony
1 ks Petržel - nať
Olihně v těstíčku
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
450 g Olihně
1 špetka Soda jedlá
175 ml Sodovka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
8% Sacharidy 28 g
8% Tuky 6 g
16% Sodík 314 mg
44% Bílkoviny 25 g

Olihně v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Těsto, které jsme připravili smícháním proseté, osolené mouky, do které jsme přimíchali jedlou sodu, rozšlehaná vejce a polovinu sodovky, šleháme dohladka kovovou metlou. Když je těsto hladké, vmícháme do něj zbytek sodovky.

2

Jednou rukou si pevně přidržíme tělo olihně a druhou rukou vytáhneme z tělové části hlavu a chapadla, odstraníme vnitřní orgány a stáhneme z těla vnější blánu. Těsně pod ústním otvorem odřízneme chapadla a odložíme. Pod studenou tekoucí vodou opláchneme tělo a chapadla a pomocí papírových utěrek osušíme. Tělo nakrájíme na asi 1 cm široké kroužky.

3

V hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci si předehřejeme olej. V těstíčku postupně obalujeme a poté smažíme kroužky z těla olihně a chapadla 1-2 minuty ze všech stran dozlatova. Po vyjmutí je zbavíme přebytečného tuku pomocí papírových utěrek.

4

Podáváme horké, obložené plátky citronu a snítkami petrželky.

Poznámka

Namísto čerstvých olihní je možno také zakoupit zmražené nebo předvařené a chlazené kroužky z olihní (někdy nazvané kalamary).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept