Kuřecí prsa v listovém těstě s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa v listovém těstě s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18643 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
250 g | Hlíva ústřičná |
4 ks | Kuřecí prsa |
400 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 954,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Kuřecí prsa, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa v listovém těstě s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji na pánvi po obou stranách. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou šalotku osmahneme na másle, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. |
3 | Z listového těsta vyválíme čtverec, položíme na něj kuřecí prsa, obložíme houbovou směsí, navrch položíme plátek anglické slaniny a zabalíme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. |
4 | Závin pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut. |
5 | Vhodnou přílohou je vařená zelenina. |
Poznámka
Hlívu ústřičnou můžeme nahradit žampiony.