Recept

Zelená bramborová polévka

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18702

Ingredience

250 g Brambory
1 l Bujón hovězí
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
5 cl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
1 stroužek Česnek
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 477kJ
18% Sacharidy 66 g
22% Tuky 16 g
3012% Sodík 60 g
85% Bílkoviny 48 g

Zelená bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Na rozpuštěném másle mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, pažitku a utřený česnek. Přidáme jemně nakrájený špenát a pórek a dusíme asi 15 minut.

2

Oloupané brambory nakrájíme na kostky a přidáme je k zelenině, vše dále zaklechtáme hladkou moukou s vodou, zamícháme, zalijeme bujónem a přivedeme k varu.

3

V průběhu vaření polévku můžeme okořenit nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem a dále vaříme asi 30 minut.

4

Polévku odstavenou z ohně prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme smetanu a opět ohřejeme (ale již nevaříme). Osolíme podle chuti a můžeme podávat.

Poznámka

Polévku podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept