Špízy z tuňáka na listovém salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z tuňáka na listovém salátu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
8 ks | Rajčata Cherry |
0,3 ks | Salát hlávkový |
0,3 ks | Salát ledový |
0,3 ks | Salát římský |
0,3 ks | Salát Rosso |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Salát ledový, Salát římský, Salát Rosso, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř 4 barev, Rajčata Cherry, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z tuňáka na listovém salátu postup přípravy receptu:
1 | Omyté a vykostěné porce tuňáka nakrájíme na kostky a napichujeme střídavě s jarní cibulkou a omytými rajčátky na jehly. Osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Špízy opečeme na pánvi na oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Omyté saláty natrháme na kousky, přidáme rozpůlená rajčátka a ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem. |
4 | Salát upravíme na talíře jako hnízdo a na něj položíme opečené špízy. |
5 | Podáváme s toasty. |