Vánoční koláče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční koláče
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18840 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
drobenka | |
---|---|
50 g | Cukr moučkový |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
Vánoční koláče | |
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle mleté |
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 131,8mg |
Draslík | 156,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Skořice mletá, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční koláče postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, mletých mandlí, změklého másla, cukru a soli vypracujeme tužší těsto. |
2 | Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme větší kolečka. Urovnáme je na máslem vymazaný plech, potřeme rozšlehanými vejci a posypeme drobenkou. |
3 | Drobenku připravíme smícháním mouky, moučkového cukru, změklého másla a špetky skořice. |
4 | Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut dozlatova. |