Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Pyré z lilků 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18882

Ingredience

70 g Cibule
50 ml Citronová šťáva
150 ml Jogurt bílý
350 g Lilek
50 ml Olej olivový
30 g Olivy černé
160 g Paprikové lusky čerstvé
120 g Rajčata
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 631kJ
8% Sacharidy 30 g
44% Tuky 33 g
10% Sodík 200 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pyré z lilků postup přípravy receptu:

1

Lilky vložíme do rozpálené trouby a necháme chvíli nahřát, aby jejich slupka změkla. Změklou slupku oloupeme. Oloupané lilky ihned omýváme vodou z citronové šťávy, aby si zachovaly bílou barvu.

2

Získanou dužinu rozmixujeme na hladkou kaši, kterou smícháme se zbylou citronovou šťávou, olivovým olejem a solí.

3

Vzniklé pyré servírujeme s oblohou z nadrobno nakrájené cibulky, paprik, rajčat a oliv.

4

Dochutíme dle libosti bílým jogurtem či rozetřeným česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Pyré z lilků
Lilky se musí rozhodně upravovat déle než "chvíli nahřát, aby jejich slupka změkla". Lilek totiž obsahuje jedovatý solanin, který se ničí právě tepelnou úpravou. Nehledě na to, že čím měkčí (uvařenější či upečenější) dužina lilku, tím je chutnější.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept