Recept

Plody moře po španělsku

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18889

Ingredience

125 ml Brandy peach
2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Cibule
2 ks Citrony
500 g Humr
150 g Krevety tygří - loupané
15 g Mandle
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mořský ďas
250 g Mušle slávky
8 ks Mušle srdcovky
5 polévková lžíce Olej olivový
200 g Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
200 g Treska aljašská
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 370kJ
4% Sacharidy 16 g
14% Tuky 10 g
24% Sodík 474 mg
79% Bílkoviny 44 g

Plody moře po španělsku postup přípravy receptu:

1

Na pánvi na lžíci oleje opečeme krajíčky chleba bez kůrky, když jsou křupavé, rozmixujeme nebo je v hmoždíři rozmělníme s 2 stroužky česneku a s mandlemi.

2

Na jiné pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 10-15 minut opékáme dozlatova cibuli. Můžeme přilít trochu vody, přidáme rajčata a mícháme, dokud se od nich neoddělí olej.

3

Podélně rozpůlíme humra, odstraníme střívko, žaludek, houbovitě vypadající žábry, rozlámeme klepeta a vybereme z nich maso. Z ocasu také vybereme maso, nakrájíme na kousky a olihně na kroužky.

4

Osolíme, opepříme a moukou zaprášíme maso z ďasa, tresky a humra. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, opečeme na něm zvlášť ryby, krevety, humra, olihně, norské humry, když začnou hnědnout, přendáme je do hrnce. Přidáme srdcovky, slávky, zbylý česnek, petrželku a zahříváme. Přilijeme brandy, zapálíme a když plameny zhasnou, přidáme rajčatovou směs, vodu v takovém množství, aby byly suroviny zakryté, přivedeme k varu a vaříme 3-4 minuty, dokud se slávky a srdcovky neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme.

5

Vmícháme směs z chlebem, sůl, pepř, ještě 5 minut dusíme, rozdělíme na talíře, ozdobíme plátkem citronu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept