Recept

Špenátový salát s jogurtem

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18894

Ingredience

500 g Baby špenát
2 polévková lžíce Citrony
200 g Jogurt bílý
0,5 polévková lžíce Olej olivový
20 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
150 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 712kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 9 g
11% Sodík 220 mg
17% Bílkoviny 10 g

Špenátový salát s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté a pokrájené listy špenátu vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Podlijeme vodou a dusíme. Nezapomeneme často míchat, aby se špenát nepřipálil. Měkký špenát vyjmeme z hrnce a širším nožem utřeme na prkénku do jemné konsistence. Necháme v míse vychladnout.

2

Než špenát vystydne, připravíme zálivku z jogurtu, citrónové šťávy, utřeného česneku a olivového oleje, kterou na závěr špenát přelijeme. Podáváme dobře chlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept