Bramborový salát s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s jogurtem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18895 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
50 ml | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Jogurt bílý, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, po vystydnutí oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. |
2 | Zálivku si připravíme ze směsi jogurtu a oleje, dochutíme octem, sekanou petrželkou, utřeným česnekem. Dle chuti dosolíme. |
3 | Brambory na závěr dobře promícháme se zálivkou a dáme alespoň na hodinu odležet do chladničky. |