Jelení kýta s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení kýta s brusinkami
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 19019 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 hrst | Brusinky |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hladká mouka pšeničná |
1 kg | Jelení kýta |
1 polévková lžíce | Med včelí |
5 ks | Mrkev kořen |
250 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Petržel kudrnka |
1 balení | Protlak rajčatový |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 l | Víno červené |
500 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 251,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brusinky, Cibule, Med včelí, Olej stolní, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hladká mouka pšeničná , Sůl, Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení kýta s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozehřejeme na 220°C. Maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Následně vložíme do pekáče a pečeme 30 minut. |
2 | Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme, přidáme tymián, bobkový list a rajčatový protlak. Tuto směs přidáme k masu. |
3 | Po opečení zeleniny zalijeme červeným vínem, přikryjme pokličkou a necháme péct další hodinu. |
4 | Vypečenou šťávu zalijeme zvěřinovým vývarem, zahustíme moukou a propasírujeme. |
5 | Maso potřeme medem a necháme ještě pár minut péct. |
6 | Smetanu ušleháme a vmícháme do ní brusinky, vzniklou brusinkovou pěnu podáváme k masu. |