Srnčí hřbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí hřbet
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 19034 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1500 g | Srnčí maso |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 217,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr mletý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí hřbet postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozpálíme na 230 °C. Maso osolíme, opepříme a potřeme koriandrem. |
2 | Na plech vyskládáme část špeku, vložíme maso a zabalíme špekem. Přidáme cibuli. Pečeme 1 hodinu a podléváme. |
3 | Maso vyjmeme, smícháme zakysanou smetanu s moukou, šťávu zahustíme a pár minut provaříme. |