Květáková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19047 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
150 g | Květák |
1 dl | Mléko polotučné |
1 hrst | Petržel - nať |
0,5 kostka | Polévkové kostky Vitana |
15 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 254,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková polévka postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák rozebereme na malé růžičky, spaříme rýži a nalijeme ji do 500ml vroucí vody a vaříme 10 min. |
2 | Přidáme květák, masox a vaříme doměkka. |
3 | Do polévky nalijeme mléko, osolíme a ozdobíme petrželkou. |