Obalované rybí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalované rybí filé
Obalované rybí filé
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19061 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Tatarská omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Kapary |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
1 ks | Okurky nakládané |
150 ml | Olej olivový |
4 ks | Olivy zelené |
2 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Obalované rybí filé | |
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
180 g | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Petržel - nať |
700 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 873,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Okurky nakládané, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Chléb pšeničný (bílý), Citrony, Olej rostlinný, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalované rybí filé postup přípravy receptu:
1 | Zhruba půl minuty mixujeme do pěny žloutek, hořčici, ocet, pepř, sůl a začneme přilévat nejprve po kapkách olivový olej, a když začne hmota houstnout, přiléváme olej tenkým praménkem dokud ho všechen nezapracujeme. Majonézu dáme do misky, vmícháme nadrobno nakrájené olivy, kapary, okurku, petrželku a pažitku. Pokud je majonéza příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody. |
2 | Na jemnou strouhanku rozmixujeme bílý toastový chléb, smícháme s bylinkami a odložíme. Rybí filé nakrájíme na hranolky (jako rybí prsty) a obalíme je v mouce, vajíčku a nakonec v ochucené strouhance. Rozložíme je na mísu a na půl hodiny uložíme do ledničky. |
3 | Rozehřejeme olej na 190°C a 3-4 minuty dozlatova smažíme rybí hranolky. Zbavíme nadbytečného tuku vrstvou papírových utěrek, rozdělíme na talíře a ozdobené klínkem citronu a petrželkou servírujeme s připravenou tatarskou omáčkou. |