Jednoduchý recept

Zelí s fazolemi a vepřovým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19063

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Fazole bílé
1 hrnek Jáhly - loupané proso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová plec
1 l Voda pitná
750 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,211 kcal
Kilojoule 5 066kJ
36% Sacharidy 131 g
65% Tuky 49 g
18% Sodík 366 mg
111% Bílkoviny 63 g

Zelí s fazolemi a vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.

2

Omyté, nakrájené maso spolu s kysaným zelím zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Potom přidáme spařené jáhly a vaříme doměkka.

3

Z hladké mouky, sádla a najemno nakrájené cibule připravíme světlou cibulovou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, rozmícháme a povaříme. Přilijeme ji k masu a zelí a nakonec přimícháme uvařené fazole.

4

Pokrm podle chuti přisolíme a ještě 10 minut povaříme.

Poznámka

Pokrm můžeme okořenit lžičkou mleté sladké papriky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept